Turnausinfo

Ilmoittautuminen kisatoimistoon ja palkitseminen

Jokaisen joukkueen on ilmoittauduttava kisatoimistoon viim. 30 min. ennen ensimmäistä ottelua. Kisatoimistosta jokaisen joukkueen yhteyshenkilölle luovutetaan yksi tsempparipalkinto / ilmoittautunut joukkue.

Joukkueen vastuuhenkilöt jakavat tsempparipalkinnot viimeisen ottelun päätyttyä omatoimisesti. Poikkeuksena kunkin sarjan kolme parasta joukkuetta, joiden  pelaajat palkitaan turnausjärjestäjän toimesta erillisessä palkintoseremoniassa heti finaalien päätettyä.

Ensiapu

Osallistuvat joukkueet vastaavat itse ensiaputarvikkeistaan (laastarit, sideharsot, kylmähoito) sekä hoidon aloittamisesta tapahtumapaikalla. Kisatoimistossa on lisäksi saatavilla lisäapua ensihoidon antamisessa sekä yleisimpiä ensiaputarvikkeita. Kiireellistä hoitoa tarvittaessa soitetaan yleiseen hätänumeroon 112 ja sen jälkeen ilmoitetaan tapahtuneesta turnaustoimistoon. Kirkkonummen terveysasema sijaitsee alle kilometrin päässä turnauspaikalta osoitteessa Virkatie 1, 02400 Kirkkonummi. Päivystys on avoinna koko turnauksen ajan (joka päivä kello 8-20, kello 20-8 voi hakeutua Jorvin päivystykseen).

Turnausvastaava

Mia Kurki mia.kurki(at)gmail.com 050 522 0020

Säännöt 2018

Turnaus pelataan noudattaen Palloliiton Kaikki Pelaa 2018 –sääntöjä jollei alla erikseen ole toisin mainittu.

Pelioikeus ja pelaajamäärä

Pelioikeus on 1.1.2008 ja sen jälkeen syntyneillä pelaajilla, joilla on voimassaoleva pelaajalisenssi. Maksimi pelaajamäärä per joukkue on 15.

Pelitapa, pelipallo ja peliaika

Kaikki sarjat pelataan 8v8 (seitsemän kenttäpelaajaa + maalivahti). Kaikki pelit pelataan 4 koon pallolla.
Peliaika on 1 x 25 min. Joukkueiden on oltava valmiina pelikentän läheisyydessä 5 min. ennen ottelun alkua, jotta otteluohjelma saadaan vietyä läpi jouhevasti.

Pelipaidat

Ohjelmassa ensin mainittu joukkue on kotijoukkue. Jos joukkueen pelipaidat ovat samanväriset, vaihtaa vierasjoukkue paitoja tai käyttää liivejä.

Vaihdot, pelinaloitus, maalivahdin avaus, paitsiosääntö

Seuraavat tarkentavat säännöt ovat voimassa kaikissa otteluissa:
- Vaihdot suoritetaan lentävinä keskialueelta. Vaihdettavan pelaajan on oltava pois kentältä ennen kuin uusi pelaaja voi mennä kentälle.
- Aloituspotkun voi potkaista mihin suuntaan tahansa, myös taaksepäin.
- Suoraan aloituspotkusta tehtyä maalia ei hyväksytä.
- Maalipotku suoritetaan maasta. Jos maalivahti on vanginnut pallon käsiinsä pallon ollessa pelissä, saa maalivahti suorittaa avauksen heittona tai potkuna.
- Käytössä on ns. rangaistusalueen paitsio: Rangaistusalueen tasalta alkava ja päätyrajaan päättyvä alue on paitsioaluetta.

Alkulohkojen paremmuusjärjestys

Alkulohkoissa voitetusta ottelusta saa 3 pistettä ja tasapelistä 1 pisteen. Tasapisteissä joukkueiden paremmuusjärjestyksen määrää (i) keskinäinen ottelu (ii) keskinäisten otteluiden maaliero jos joukkueita on useampi kuin kaksi (iii) tehdyt maalit keskinäisissä otteluissa (iv) kaikkien otteluiden maaliero (v) tehdyt maalit kaikissa otteluissa (vi) arpa.

Sijoitusotteluiden ratkiseminen rangaistuspotkukilpailulla

Alkulohkojen päätyttyä pelataan sijoitusottelut. Jos varsinaisen peliajan jälkeen ollaan tasatilanteessa, suoritetaan välittömästi rangaistuspotkukilpailu. Ensin kolmella pelaajalla, sitten yksi kerrallaan, kunnes toinen joukkueista on parempi. Osallistumisoikeus rangaistuspotkukilpailuun on pelin päättyessä kentällä olevilla pelaajilla. Vain loukkaantuneen maalivahdin saa tarvittaessa vaihtaa. Sama pelaaja ei saa ampua kilpailussa toista rangaistuspotkua ennen kuin joukkueen kaikki muut varsinaisen pelin loppumisen aikaan kentällä olleet pelaajat, mukaan lukien maalivahti, ovat ampuneet.
Comments